Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek itthonról képes leírás - Musical.tlap.hu
részletek »

Hírek itthonról - Musical.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Hírek itthonról
Keresés
Találatok száma - 8 db
Álljon meg a Cigánykerék!

Álljon meg a Cigánykerék!

Szakcsi Lakatos Béla musicalje, a Cigánykerék máig nem avult el. A Kossuth-díjas zeneszerző szerint a romák is többet tehetnének azért, hogy kitörjenek. A Nyócker világa elevenedik meg abban a zenés darabban, a melyet nemrég mutatott be az egri Gárdonyi Géza Színház Szegvári Menyhért rendezésében. A musical - melynek szövegét Csemer Géza írta, zenéjét pedig Szakcsi Lakatos Béla szerezte - még a nyolcvanas években született. Annál meglepőbb, hogy mára nemhogy elvesztette volna aktualitását, de még égetőbbek azok a kérdések, problémák, melyeket felvet - nyilatkozta a zeneszerző, aki maga is megnézte az egri előadást, s találkozott közönségével.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rómeó és Júlia musical

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rómeó és Júlia musical

A Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere 2009. december 29-én jubilált: négyszázadik alkalommal került színre, természetesen ünnepi keretek között. A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát, mely december 29-én négyszázadik alkalommal került színre. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

MKB Aréna: A Vörös Pimpernel a színpadon

MKB Aréna: A Vörös Pimpernel a színpadon

Sopron - Nagy sikert aratott a Vörös Pimpernel. A musical főszerepét Koós Réka és Csengery Attila alakította. A Vörös Pimpernel című Broadway-darabot mutatták be az MKB Aréna 500 négyzetméteres, minden korábbinál hatalmasabb színpadán.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Munkások lázadtak Hegyi Barbara ellen

Munkások lázadtak Hegyi Barbara ellen

"Régen feketék voltak ezek a falak, most pedig szürkék" - ezzel kezdte a Vígszínház kamaraszínházának, a Váci utcában található Pesti Színháznak a felújításáról és új évadjáról szóló sajtóeseményt a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő. Aztán bemutattak egy radikális - esetleg trendi - musicalt is, az új idők jegyében.

Nyilas Misi Derecskén énekel

Nyilas Misi Derecskén énekel

Derecske - Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig című musicalét mutatják be a helyi művelődési házban vasárnap este. A Légy jó mindhalálig Móricz Zsigmond egyik leghíresebb, 1920-ban elkészült regénye. A főszereplője Nyilas Misi, a debreceni kollégium diákja. 1936-ban és 1960-ban is megfilmesítették a regényt. A regény kézirata a második világháború alatt elpusztult. A Petőfi Irodalmi Múzeum csak egy kézirattöredéket őriz. Móricz Zsigmond nem értette, hogy olvasói és kritikusai a Légy jó mindhalálig című regényét csak egy gyermekregénynek tartották. Ő a megbántott, félreértett és megkínzott jóság jelképét akarta Nyilas Misi történetével felmutatni.

Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora

Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora

My Fair Lady, Hair, Carmen, Dózsa, a Délmagyarország szuperkoncertje és operettgála - ez a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora. Több saját bemutató jellemzi majd jövő évadtól a fesztivált, a második igazgatói ciklusát megkezdő Bátyai Edina legfőbb célkitűzése szerint. Jövőre a színházi élet legcsábítóbb címeivel készülnek, igazi szuperprodukciókat láthat majd a közönség.

Szegény gazdagok, Kabaré és Aida a Budapesti Nyári Fesztiválon

Szegény gazdagok, Kabaré és Aida a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010 nyara sem múlhat el Budapesti Nyári Fesztivál nélkül, amelynek keretében idén is fantasztikus zenés darabokat tekinthetünk meg a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szegény gazdagok, Kabaré, Aida - csak néhány musical, amely miatt érdemes lesz idén is jegyet váltani a fesztivál előadásaira

Újra kinyitotta kapuit a Nemzeti Jégszínház!

Újra kinyitotta kapuit a Nemzeti Jégszínház!

Negyvenöt év után ismét állandó helyszínen, a Récsei Centerben várja a nézőket a Nemzeti Jégszínház - klasszikusok, musicalek és jégrevük harminc táncos előadásában. A Csajkovszkij Diótörőjével debütált társulat repertoárjában olyan csodálatos meséket találhatunk, mint a Pinokkió és a Csipkerózsika, a Menő suli című jégmusical, az Operett a jégen és a Mozi című jégrevük.

Tuti menü