Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Interjúk képes leírás - Musical.tlap.hu
részletek »

Interjúk - Musical.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Interjúk
Keresés
Találatok száma - 11 db
 Minden jelenet után volt bennem hiányérzet

Minden jelenet után volt bennem hiányérzet

Először meglepődtem, hogy Polyák Lillával találkozom a 2010-ben bemutatásra kerülő Igazából apa című filmben. Meg is néztem, hogy jól látok-e, hiszen a Madách Színházban, musical-ban tűnik fel a művésznő. Kiderült, nem elhallásról van szó, sőt...

A közepén tartok - Janza Kata

A közepén tartok - Janza Kata

Vannak színészek, akiket a közönség szerepeiről azonosít, akik a nézői tudatban eggyéforrnak a karakterrel. Janza Kata is ilyen - az 'örök Sissi' tizenhárom év után ismét a Dóm téren alakítja a magyar királynét. - Azt olvastam egy interjúban, hogy kissé régimódinak tartja magát, és szívesebben élne egy másik korban. Melyikben? - Erre több variációt is el tudok képzelni, de talán Krúdy világa tetszene a legjobban. Tudom, hogy sztereotípiaként hangzik, de nekem sok ez a mai, technikailag felgyorsult világ, az, hogy elég egy kattintás a számítógépen és bárhol ott lehetek, de azt sem szeretem, ha akkor, amikor valamivel foglalkozom, megzavar a mobiltelefon csöngése. Nekem tetszettek és hiányoznak a régi szokások, például az, hogy nem is olyan régen még tollal, papíron írtunk levelet egymásnak, és hogy este nyolc után és hétvégén nem illett másokat telefonhívással zavarni. Egyszerűen összetörök, amikor egy elmélyült pillanatomba beleharsog a telefon hangja. Romantikusabb, álmodozóbb vagyok annál, mint sem, hogy ezt természetesnek vegyem. Ezért is szoktam például Jane Austen világába menekülni a stresszesebb időszakokban, mert az ő könyveiben megtalálom azt a nyugalmat és békét, amire vágyom.

A musical egy idő után elfogy

A musical egy idő után elfogy

Serbán Attila végtelenül közvetlen ember, mindenkihez van egy kedves szava. A beregszászi születésű művész eredetileg táncosként indult, ám az elmúlt évtizedben musicalszínészként került a köztudatba. A Madách Színházban játszott szerepei mellett Freddie Mercuryként is színpadra lépett idén, márciusban megjelent új lemeze, de rá jellemző módon már új albumon gondolkozik. - A Freddie Mercury-emlékkoncerten Szomor Györggyel és Zentai Andrással miniszoknyában és tűsarkúban énekeltetek egy számot. Azt kell mondjam, meglepően jól állt...

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Egyházi Géza Sakkot kapott!

Egyházi Géza Sakkot kapott!

Egyházi Géza egyre több népszerű zenés darabban, és musicalben bukkan fel. Énekelt az Operabálon, Musical Hajón, a Musical Plusz előadásain, és egyéb rendezvényeken is. Az énekes kitűnő kondícióban van, mint megtudtuk sokat sportol, és több mint hat kilót fogyott úgy készül következő szerepeire. A Váci Tavaszi Fesztivál keretében lépett fel Dónusz Katalinnal a Bartók Béla zeneiskola ének tagozatos diákjai kíséretében. Gézával Vácott, az előadás után beszélgettünk.

Exkluzív interjú Hajdu Steve-vel

Exkluzív interjú Hajdu Steve-vel

Hajdu István nem szokott, ám idén nem is tudna tervezni előre, hiszen szinte az egész évi 'programja' elkészült már. A színésszel számos darabban, musicalben találkozhatunk, s lehetséges, hogy hamarosan édesapaként is helyt kell állnia. Hajdu Steve a STOPnak adott interjújában nemcsak színészi karrierjéről, de jövőbeli álmairól is mesélt.

Riport Mackólánnyal azaz a sokoldalú Andrádi Zsanettel!

Riport Mackólánnyal azaz a sokoldalú Andrádi Zsanettel!

2009. szeptember 19-én, Budapesten az Andrássy úti nagyszínpadon ismét nézői lehetünk a Centrál Színház sikerdarabjának az Avenue Q-nak. A mackólány szerepében Andrádi Zsanettet láthatjuk majd. A színész -énekesnő volt már első nő az Ájlavjú-ban Jeannie a Hair-ben és még sorolhatnám szerepeit, hosszú a lista. A Vámpírok Bálja sikermusical hallatlanul népszerű Sarah-jának nyakát, Bot Gábor az utolsó Musical Pluszon, civilben, kosztüm nélkül is készségesen átharapta. Zsaki mindenkivel nagyon közvetlen, szívesen beszélt elfoglaltságairól a musicalinfo.hu-nak is.

Szemenyei János riport

Szemenyei János riport

Szemenyei János, mindig közel került az ördögi karakterekhez. Jelentős szerzeménye a Démonológia, rivalizált Krolock gróffal a Vámpírok báljában, és remekül játszotta Nérót a Sztárcsinálókban. Eddigi szerepeiről, és a rá váró feladatokról kérdeztük

Valahol magamat kell játszanom

Valahol magamat kell játszanom

Szép nyári nap - köszönt rám a villamoson, a buszon, a hirdetőtáblákon. Az Operettszínház bejáratánál Vágó Zsuzsi és Szabó Dávid épp a darab plakátja előtt pózol, majd előkerül néhány napraforgó is. Sajtófotók készülnek. A fiatal művésznőt számos jelentős szerepben láthatta már a közönség: Júlia, Hermia és Vitay Georgina után ezúttal a Neoton-musical eminens diáklányát, Julit kelti életre.

Várakozással egy új korszak kezdetén

Várakozással egy új korszak kezdetén

Kovács Patrícia hat évvel ezelőtt végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Máté Gábor osztályában. Négy évet töltött Egerben, majd szabadúszó lett. A mostani évadtól a Vígszínházhoz köti szerződése. Láthatjuk őt majd egy radikális musicalben és két Molnár Ferenc-egyfelvonásosban is.

Hirdetés
Varga Miklós riport

Varga Miklós riport

Varga Miklósról el lehet mondani, hogy - ő már tényleg tett le az asztalra - sok-sok rockoperában és musicalben játszott, több száz dalt énekelt, és lemezfelvétele is van jócskán. A Margitsigeti Szabadtéri Színpadon beszélgettünk vele a Freddie Mercury szeánszkoncentről - ahol két dalt is énekelt - és zenei múltjáról.

Zrínyi 1566 - Így született a darab

Zrínyi 1566 - Így született a darab

Időm mostanában azzal telik, hogy várom a szponzorok jelentkezését, ami biztosíthatná a produkció bemutatását. Van ugyan egyéb munkám, de ezek közül csak a rutinfeladatokat vagyok képes ellátni. Játszani olyan előadást, amit már évekkel ezelőtt bemutattunk, felújítani olyan produkciót, amit lassan már mindenki látott az országban, sőt, az ország határain túl is, csak ezekhez van lelkierőm, mert bármihez kezdenék, gondolataim ott keringenek a Zrínyi 1566 címet viselő rock-musical körül. Elhatároztam hát, hogy amíg várakozom, megírom a darab születésének történetét. Hátha akad valaki, aki kíváncsi rá. Ennek az előadásnak az ötlete 1992-ben pattant ki Bagossy László fejében. Papp Zoltánt kérte meg a zene megírására, kivel pár évvel azelőtt közösen írtuk meg a Drog című musicalt. Zoli engem kért meg a szinopszis elkészítésére, amely akkor még három felvonásra és rockoperára volt tervezve. Közös, Magyar, Horvát produkciónak volt szánva, de a sors úgy akarta, hogy ne legyen belőle semmi. 2006-ig feküdt az ötlet a fiókban, amikor felmerült bennem a létrehozásának lehetősége. Ha eddig nem lett semmi belőle, nekiállok én. Gondoltam.

Tuti menü