Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Musical linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Janza - Musical [3. oldal]
részletek »

Musical képes leírás: Janza - Musical [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Janza Kata

Janza Kata

1972. augusztus 3-án született Budapesten.Általános iskolás éveiben tagja volt a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának. 1990-ben érettségizett a Veress Péter Gimnázium olasz-szakán. 1991-ben a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel. 1993-ban az Eurovíziós Táncdalfesztivál negyedik helyezettje lett, majd 1995-ben a Magyar Rádió Sztárkereső versenyének győztese. 1997-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában és szintén 1996-ban az Operett Színház társulatának tagja lett, ahol az akkor bemutatott Elisabeth című musical címszerepével hatalmas sikert aratott, és megkapta az év musical-énekesnőjének járó EMERTON-díjat. 1998-ban jelent meg előző férjével, Pintér Tiborral közös duettlemeze, "Miénk a Világ" címmel. Emellett a Walt Disney mesefilmek betétdalainak előadója (Oroszlánykirály, Aladdin, Szépség és a Szörnyeteg, Herkules, Malacka a hős, Micimackó és a Zelefánt). 2000. szeptemberétől a Szeszélyes Évszakok állandó szereplője volt. 2001. július 21-én mutatták be a Velencei Szabadtéri Színpadon a Cyrano című musicalt, melyben Roxána szerepét játszotta. A darabot Pintér Tibor rendezte, aki a rendezés mellett főszerepet is vállalt a musicalben, Christiant alakította.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rómeó és Júlia musical

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rómeó és Júlia musical

A Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere 2009. december 29-én jubilált: négyszázadik alkalommal került színre, természetesen ünnepi keretek között. A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát, mely december 29-én négyszázadik alkalommal került színre. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

Jézus Krisztus Szupersztár dalszövegeinek listája

Jézus Krisztus Szupersztár dalszövegeinek listája

A musical dalcímei: A zelóta Simon - Én hogy szeressem őt, mondd? - Mária Magdolna dala Videoklip - Feszíttesd meg - Getshemane Videoklip - Heródes király dala Videoklip - Jézus halála - Jézusnak meg kell halnia - Júdás halála - Kezdhetnénk- e újból? - Mária Magdolna áriája Videoklip - Minden gondjuk az ég Videoklip - Minden nagyon jól van - Nyitány - Pilátus álma Videoklip - Pilátus és Jézus - Szupersztár (Jézus Krisztus Szupersztár) Videoklip - Utolsó vacsora

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
József és a színes szélesvásznú álomkabát

József és a színes szélesvásznú álomkabát

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul. A JÓZSEF MUSICAL... Andrew Lloyd Webber és sok éven át vele együtt dolgozó alkotó társa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. Már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. "Felnőtt" színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata. A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák. Londonban az idei évadban ismét felújították. Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai remek, szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak.

Jön az első Green Day musical

Jön az első Green Day musical

Március második felében debütál a Broadwayen a Green Day 'American Idiot' című darabja, amiben a zenekar két legutóbbi stúdióalbumának legjobb dalai szólnak majd. Tavasszal új oldaláról mutatkozik be a Green Day: Billie Joe zenekara ugyanis már javában készíti első musical darabját, amit március végén fognak bemutatni a Broadwayen. Az American Idiot című színpadi show cselekményéről egyelőre semmi sem szivárgott ki, az azonban biztos, hogy a darabban a két legutóbbi Green Day album, az 'American Idiot' és a '21st Century Breakdown' dalai szólnak majd.

Jövőre, Veled, Itt!

Jövőre, Veled, Itt!

Adott egy nő. Adott egy férfi. Van gyerek - szám szerint hét. Adott egy hotelszoba. Adott a házasság köteléke is. Csak épp nem egymással. Szeretni azt, aki igazán soha nem lehet a mienk, mert családja van , és adott esetben a családját választja saját boldogsága helyett. - Mi marad? Lopott percek, órák? Egy ellopott februári hétvége. Minden évben, csak ennyi se több. Adott tehát két ember, aki az idők során, szőröstül- bőröstül megismeri egymás rezdüléseit, életét, - Kit csalnak meg? A feleségüket? A férjüket? A gyerekeiket? - Saját magukat! Egy abszurd szerelem, gyönyörű története - Lehet nevetni? - Igen! - Lehet sírni? - Igen! Hol mindkettőt egyszerre! Janza Kata és Bereczki Zoltán Doris és George életét tárja elénk.

Macskák

Macskák

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket. T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical. 1983. március 25-én mutatta be a Madách Színház a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 24 évben az előadás csaknem 1300-szor került színre, közel 1,5 millió néző látta, megdöntve ezzel minden magyar színházi rekordot. Mintegy 150 művész szerepelt már a darabban a bemutató óta, és több színházlátogató generáció nőtt fel a Macskákkal. 2007. nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Madách Színház megújult szereposztással mutatta be a musicalt, novembertől pedig az eddigi és az új szereplők együtt játsszák majd a darabot. A jövőre negyedszázados Macskák felújított jelmezekkel és díszlettel, valamint az új szereplőkkel bizonyítja, hogy nem csak a mitológiában, hanem a színpadon is legalább hét élete van a macskáknak.

Macskák - musical - dalszövegek

Macskák - musical - dalszövegek

A műben szereplő dalok címei: A Nagy Hirig macska - Ben Mickering és Mindlevery - Csendbelenn szólója - Éfél - Éjfél (eredeti) - Elvisz Trén - Emlék - Gimb-Gömb macska - Grizabella - Hajnal - Karminca dal - Karminca-bál - Meghívó a Karminca-bálba - Micsel Rumli - Mr. Mefisztulész - Mr. Old Csendbelenn - Sam Mitsegél - Színházi macska

Meghalt a legnagyobb musical-rendező

Meghalt a legnagyobb musical-rendező

Elhunyt Tom O'Horgan a Hair és a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalek ünnepelt Broadway-rendezője. A 84 esztendős rendezőt vasárnap érte a halál a floridai Venice-ben található otthonában - mondta el Marc Cohen, a család közeli barátja. O'Horgan a hatvanas évek New Yorkjában kísérleti színházi produkciókkal vívott ki magának hírnevet olyan jellegzetes helyszíneken, mint a Caffe Cino, a Judson Memorial Church és az East Village-beli La Mamma. A Hairt, amely a vietnami háborút ellenző, drogozó és a szabad szerelemben hívő hippinemzedéket ünnepelte, a Broadway Biltmore Színházában állította színre 1968 áprilisában.

Hirdetés
Megnéztük a Tavaszébredés című musicalt

Megnéztük a Tavaszébredés című musicalt

A Tavaszébredés musical alapjául szolgáló dráma száz éve tabudöntögető alkotásnak számított, ma már azonban nem tűnik megbotránkoztatónak. Kritika.Van abban valami egészen bájos, amikor tizenkilencedik századi divatnak megfelelő ruhákba öltözött fiatalok, gondosan megkoreografált mozdulatokkal rockzenére vadulnak és közben azt éneklik hogy: "az vagy nekem, mi másnak a speed"... A Tavaszébredés musical mai nyelven igyekszik elmesélni egy százhúsz évvel ezelőtti, bizonyos pontokon egészen banálisnak tűnő sztorit. Ameddig azonban a színpadon elcsattanó melegcsókot a közönség soraiban fojtott kuncogás és zavart fészkelődés kíséri, azok után, hogy ugyanez a publikum korábban rezzenéstelen természetességgel követte végig a családon belüli erőszakról szóló érzékletes jelenetet, addig ennek a darabnak mégiscsak lehet valami keresnivalója a mai színházi repertoárban. Kritika.

Michael Jackson musicalek!

Michael Jackson musicalek!

Michael Jackson örök legenda.. Az év elején mutatták be Londonban a Thriller c. musicalt Michael Jackson dalaiból. Nem sokkal ezután hírek érkeztek arról, hogy a legsikeresebb 1983-as 14 perces videóklipből a Thrillerből James Nederlander producer Broadway-musicalt ír. A Thriller akkora siker volt, hogy még moziban is játszották és a lemez rekordokat döntött. A Thriller az egyik leglátványosabb videóklipp rengeteg átváltozással amiért az egyik legrangosabb maszkmester volt a felelős. Ebből a klipből készült musical lesz a második Jacko musical. Vagy mégsem? Katharina Wagner a bayreuthi ünnepi játékok vezetője szerint Jackson életéből musicalt kéne írni. Az biztos érdekes lenne ha a magán életéből is készülne egy történet. Halála után egyre több emlékkoncertet hírdetnek és egyre többen akarnak az énekes életéből musicalt írni.

MKB Aréna: A Vörös Pimpernel a színpadon

MKB Aréna: A Vörös Pimpernel a színpadon

Sopron - Nagy sikert aratott a Vörös Pimpernel. A musical főszerepét Koós Réka és Csengery Attila alakította. A Vörös Pimpernel című Broadway-darabot mutatták be az MKB Aréna 500 négyzetméteres, minden korábbinál hatalmasabb színpadán.

Mozart!

Mozart!

Lévay Szilveszter és Michael Kunze vérbeli, hisztériássiker-szagú musicalja bécsi és hamburgi sorozat után érkezett Budapestre... És itt is igazolta az előzetes várakozást! Siker! Óriási siker! A XX. sz. vége felé kialakult Mozart-láz felfedezte a zeneszerző szélsőséges, lázadó személyiségét, és jó pár műalkotást eredményezett. Ezek közül kiemelkedik az Amadeus film- és színpadi változata, valamint Sylvester Lévay Mozart!-ja. Utóbbi új szempontok szerint közelít a hőshöz, Wolfgangot szinte mai fiatalként kezeli, aki képtelen elviselni az atyai uralkodást, a császárvárosi intrikákat - s miközben így harcban áll a külvilággal, belül sincs békéje, gyermekkori énje, a zseniális Amadé minden mozdulatát befolyásolja, s nem engedi szabadon. Izgalmas musicalzene, áradó, slágergyanús dalokkal fűszerezve. Érdekes változatos, nagyon mai, nagyon emberi történet egy fiatalról, aki nem bír, nem akar beleilleszkedni a világ unalmas sémáiba, s akit úgy hívnak: Mozart!

Munkások lázadtak Hegyi Barbara ellen

Munkások lázadtak Hegyi Barbara ellen

"Régen feketék voltak ezek a falak, most pedig szürkék" - ezzel kezdte a Vígszínház kamaraszínházának, a Váci utcában található Pesti Színháznak a felújításáról és új évadjáról szóló sajtóeseményt a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő. Aztán bemutattak egy radikális - esetleg trendi - musicalt is, az új idők jegyében.

Musical Duett Koncert - CD

Musical Duett Koncert - CD

2008 novemberében a Papp László Sportaréna színpadán, teltházas nézőközönség előtt elevenedett meg a Musical Duett hatalmas és látványos showja. Élő zenekar, táncosok, gyerek- és musicalkórus, valamint vizuális elemek tették felejthetetlenné az eseményt. Léber Barbara és Náray Tamás gyönyörű kosztümjeiben fellépő Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán előző albumaikról válogatták ki kedvenc dalaikat, ezek mellett számos új szerzeménnyel szórakoztatták a rajongókat. A koncertet megelevenítő CD a legnépszerűbb 16 dalt, köztük 8, eddig kiadatlan felvételt tartalmaz.

Musical egy Big Brother-szereplőről

Musical egy Big Brother-szereplőről

Jade Goody egy közeli barátja musicalt ír az elhunyt médiaszereplőről. Danny Hayward, a közelmúltban elhunyt Big Brother-szereplő régi barátja szerdán, egy partin jelentette be, hogy jó ideje dolgozik egy musicalen, írja a Mirror. A kompozíció Jade, the Musical címen futna, és természetesen a hatalmas médiapublicitást kapott nő életéről szólna. Haywards még nem tudja, ki alakíthatná Jade-et, a szerepre még keresik a megfelelő embert. A korábban fogorvosi asszisztensként dolgozó Goody a Big Brother-ben lett országosan ismert, majd több reality-ben szerepelt, könyvet is írt, sőt, később a VIP Big Brother-be is behívták. Miután 2008 augusztusában megtudta, hogy gyógyíthatatlan rákos, és csak hónapjai vannak hátra, minden léptét követte a brit média. Korábban, több rasszistának is értelmezhető beszólása miatt igen ellenségesek voltak vele a lapok (egy indiai színésznővel volt gondja, a csatorna pedig 50 ezer dühödt levelet kapott a tévézőktől), de márciusi halála előtt címlapok tucatjait kapta, és az újságírók hozzáállása is megváltozott.

Musical készül A család kicsi kincséből

Musical készül A család kicsi kincséből

A legújabb hírek szerint színpadi musicallé adaptálják a szívmelengető-kacagtató családi road-movie-t, a korábban Oscar-díjjal is jutalmazott A család kicsi kincsét. A 2006-os film alapján William Finn Broadway-zeneszerző, James Lapine rendező és Ted Sperling karmester készül Floridában színpadi projektet fejleszteni, sőt ha a darab ott sikeresnek bizonyul, a későbbiekben az alkotók a Broadwayre is elvinnék.

Tuti menü