Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Musical linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Musical - Szegedi [4. oldal]
részletek »

Musical képes leírás: Musical - Szegedi [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Musical nyerte az idei Pulitzer-díjat

Musical nyerte az idei Pulitzer-díjat

Az elsősorban az újságírással kapcsolatban emlegetett amerikai Pulitzer-díj az újságírói tevékenység mellett irodalmi és zenei műveket is díjaz. A dráma-kategória jelöltjei között időnként musicalek is előfordulnak, de a díj majd' 100 éves története során kevés alkalommal ítélték zenés előadásnak a Pulitzer-díjat. Az idei díjkiosztó ezen ritka alkalmak egyike volt: Tom Kitt és Brian Yorkey Next To Normal című musicale elnyerte a legjobb drámáért járó elismerést. A kiírás szerint amerikai szerző eredeti műve jelölhető ebben a kategóriában (feldolgozások tehát nem), és fontos szempont, hogy a dráma témája az amerikai élet legyen. A Next To Normal egy bipoláris zavarban szenvedő amerikai anya és családja történetét meséli el. A musical a 2009-es Tony-gálán nem tudott labdába rúgni a Billy Elliot mellett, de 11 jelöléséből végül két fontos kategóriában nyerni tudott: a legjobb zenének és a legjobb musical-színésznőnek (Alice Ripley) járó elismerést vihették haza.

Negyven éves a nem csak szép, de okos színésznő

Negyven éves a nem csak szép, de okos színésznő

Hamarosan végre a Broadway-n is bemutatkozik Catherine Zeta-Jones, aki szeptember 25-én lesz 40 éves. A walesi színésznő Oscar-díját éppen egy musicalért, a Chicago filmváltozatáért kapta. A színésznő Stephen Sondheim Kis éji zene című zenés darabjában debütál New Yorkban. A 19. századi Svédországban játszódó produkciót a Walter Kerr Színházban állítják színpadra Zeta-Jones és az ötszörös Tony-díjas Angela Lansbury főszereplésével. A Sondenheim-musical Igmar Bergman Egy nyári éj mosolya című ötvenes évekbeli filmjéből született. A felújítást Trevor Nunn rendezi, a darabot először november 23-án láthatja a közönség.

Nem mondhatni, hogy ordított a...

Nem mondhatni, hogy ordított a...

Musicalt csinálnak Karl Marx tőkéjéből, mármint A tőke című közgazdaság-elméleti alapművéből Kínában sok tánccal, énekkel. A meglehetősen száraz mű nem mondhatni, hogy ordított a "megmusicalesítésért", de hát a megfilmesítésért sem, márpedig Németországban tavaly készítettek belőle egy jókorát: 10 órásat. Az egész trilógiát felölelte - A tőke 3 kötetes -, voltak benne interjúrészletek, játékfilmekből kiragadott jelenetek, és még zenei betétek is. Kínában most még tovább mennek. A tőke musicalváltozatán Sanghajban munkálkodnak, szakértőként közgazdasági professzort is bevonnak a színpadra állításba.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Nyilas Misi Derecskén énekel

Nyilas Misi Derecskén énekel

Derecske - Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig című musicalét mutatják be a helyi művelődési házban vasárnap este. A Légy jó mindhalálig Móricz Zsigmond egyik leghíresebb, 1920-ban elkészült regénye. A főszereplője Nyilas Misi, a debreceni kollégium diákja. 1936-ban és 1960-ban is megfilmesítették a regényt. A regény kézirata a második világháború alatt elpusztult. A Petőfi Irodalmi Múzeum csak egy kézirattöredéket őriz. Móricz Zsigmond nem értette, hogy olvasói és kritikusai a Légy jó mindhalálig című regényét csak egy gyermekregénynek tartották. Ő a megbántott, félreértett és megkínzott jóság jelképét akarta Nyilas Misi történetével felmutatni.

Ó, anyám!

Ó, anyám!

A Mamma Mia! tíz éve siker a színpadokon, egyértelmű volt, hogy Hollywood is lenyúz róla egy bőrt. Silány sztori, sok sztár, még több ABBA. Csak erős idegzetűeknek! Egészen pontosan sorsszerű volt, hogy amint a színpadi darab nézőcsúcsot dönt, jön Hollywood, és jól megmutatja, hogyan kell musicalt adaptálni. A Mamma Mia! musical premierje majd 10 évvel ezelőtt volt Londonban, a darab magja abszolút kendőzetlenül az ABBA slágerekre épült, a keretsztori tulajdonképpen teljesen érdektelen kis limonádé. A zenés betétek viszont visszaidézték a diszkó hőskorát, azt az igazi retró életérzést, amitől még nagyanyáinknak is füttyre csücsörödik a szájuk. Nem hiába produkált az eredeti színpadi mű mindenhol teltházas sikereket, és hevenyészett becslés szerint 30 milliós(!) össznézőszámot. Nem akarunk megint végtelenül negatívnak tűnni, de ékes példája ez a "hogyan nyúzzunk le még több bőrt egy már amúgy is döglött csirkéről" esetének. Az ABBA musical még hagyján, de hogy ezt miért kell ilyen pofátlanul kampányolva filmes keretekben is lefektetni, azt egyértelműen a filmstúdió pénzügyi "kalkulátorai" tudnák megindokolni egy jó sok nullás összeggel.

Oltári srácok

Oltári srácok

Az Oltári srácok című musicalben - a New York-i Broadway után Európában először - a Vár egy hely című turné utolsó koncertjére váltunk jegyet. Öt srác: Matthew, Mark, Luke, Juan, Abraham a zene erejével próbálja nemesebbé tenni az emberek lelkét. Az előadás nem a templomok áhítatos csendjén, hanem a koncertek színes, látványos, mozgalmas világán keresztül beszél hitről, reményről, szeretetről. Hogy a fiúcsapat mikor, hol, hogyan verbuválódott össze, azt bibliai homály fedi. Ezen az utolsó koncerten - ami tulajdonképpen maga az előadás - kiderül, hogy nekik is van még mit fejlődniük. Vajon meddig tart a hit ereje? Kérdés, hogy ők akarnak, tudnak-e hinni még egymásban, vagy az emberi kapcsolatokat felőrli a showbusiness?! Hiszen a kísértés nagy, mert az ördögi csillogás könnyen magába szív "minden élőt, mindegy ki az"...

Őrült nők ketrece Budapesten!

Őrült nők ketrece Budapesten!

A Karinthy Színházban látható a musical. Az Őrült nők ketrece közismert mulató Saint Tropezben, ahol estéről estére nőnek öltözött férfiak lépnek fel, élükön a show sztárjával, Zaza Napolival, (igazi nevén Albin-nel) a transzvesztita dizőzzel. A lokál tulajdonosa Georges történetesen épp Zaza élettársa, Immár húsz éve. Nincs is ezzel semmi baj mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georges előző életéből származó fia, aki épp egy erkölcscsősz politikus lányát készül feleségül venni, s a konzervatív apósjelölt a házasság előtt feltétlen találkozni szeretne a vőlegény szüleivel. A jámbor kéréstől a kétes hírű lokálban elszabadul a pokol, s Georges és Zaza hétköznapian őrült életébe betör a valódi őrület. Apárizsi Palais-Royal színházban bemutatták a színész-író Jean Poiret keser-édes komédiáját. A pikáns történetet 2647 estén át játszották egyhuzamban, majd filmsorozatot és musicalt készítettek belőle.

Party Dance Tánciskola

Party Dance Tánciskola

Téged is vár a Party Dance Tánciskola! Jelentkezés: 14 éves kortól. Felső korhatár nélkül! Partner nélkül táncolható színpadi-, latin-, musical- és show táncok! A legügyesebb táncosoknak alkalmankénti fellépési lehetőséggel! A tanfolyam péntek esténként zajlik egy órában: 19 - 20 óráig.

Polyák Lilla

Polyák Lilla

1976. március 16-án született. Tizenhét évesen költözött Győrből Budapestre, ahol 1994-ben a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett. A Főiskolán 1999-ben végzett Horvai István és Máté Gábor növendékeként. Gyakorlatra a Vígszínházba került, majd lehetőséget kapott a bécsi Theater an der Wien-ben, az akkor Magyarországon még ismeretlen Mozart! című előadásban játszhatta Waldstatten bárónő szerepét. Turnézott az Abba-musicallel és a Rockin' musicallel is. Végül külföldi pályafutásának (eddigi) utolsó állomása a Moby Dick című produkció volt.

Hirdetés
Riport Mackólánnyal azaz a sokoldalú Andrádi Zsanettel!

Riport Mackólánnyal azaz a sokoldalú Andrádi Zsanettel!

2009. szeptember 19-én, Budapesten az Andrássy úti nagyszínpadon ismét nézői lehetünk a Centrál Színház sikerdarabjának az Avenue Q-nak. A mackólány szerepében Andrádi Zsanettet láthatjuk majd. A színész -énekesnő volt már első nő az Ájlavjú-ban Jeannie a Hair-ben és még sorolhatnám szerepeit, hosszú a lista. A Vámpírok Bálja sikermusical hallatlanul népszerű Sarah-jának nyakát, Bot Gábor az utolsó Musical Pluszon, civilben, kosztüm nélkül is készségesen átharapta. Zsaki mindenkivel nagyon közvetlen, szívesen beszélt elfoglaltságairól a musicalinfo.hu-nak is.

Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KERO® rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült. A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."

Rómeó és Júlia - Operettszínház dalszövegeinek listája

Rómeó és Júlia - Operettszínház dalszövegeinek listája

Dalcímek: A leánykérés Videoklip - A téboly Videoklip - Angyal Videoklip - Belém égett Videoklip - Bűnösök Videoklip - Egy nap! Videoklip - Erkély duett Videoklip - Ez a kéz utolér Videoklip - Gondolj házasságra! Videoklip - Gyűlölet Videoklip - Hahaha Videoklip - Hogy mondjam el?! Videoklip - Holnap Videokli - Jogod nem volt Videoklip - Júlia búcsúja Videoklip - Lehetetlen Videoklip - Lehetsz király Polifónikus csengőhang Videoklip - Lehetsz Király Videoklip - Méreg Videoklip - Mi lesz az ár? Videoklip - Miért fáj (repríz) - Miért fáj? Videoklip - Minden szerelem vak Videoklip - Mindenség Videoklip - Mit ér a hit? Videoklip - Oh, magas ég! Videoklip - Pacsirta Videoklip - Párbaj - Mercutio halála Videoklip - Párisz halála Videoklip - Prológus Videoklip - Síromban... Videoklip - Szeme tűzben ég Videoklip - Szívből szeretni Polifónikus csengőhang Videoklip - Szívből szeretni Videoklip - Vár reánk a mindenség Videoklip - Verona Videoklip

Sasvári Sándor

Sasvári Sándor

Eredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem - Kerényi Miklós Gábor javaslatára - 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem. A csapatot még jobban összekovácsolták a közös balettórák és beszédtechnikai gyakorlatok, melyet lelkesen látogattunk, hiszen nem kis mosolygásra adott okot, ahogy többek között Vikidál Gyula barátommal közösen ismerkedtünk a pliék világával. A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de - egy németországi turné alkalmával - angolul is. A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam.

Siménfalvy Ágota

Siménfalvy Ágota

Egy válogatás során megkapja a Veszprémi Petőfi Színház West Side Storyjának Anitáját, Vándorfi László rendezésében. Felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett- musical szakára, Szirtes Tamás és Léner Péter osztályába. Az egyetem után Kerényi-Miklós Gábor által igazgatott Budapesti Operettszínházba szerződik, amelynek azóta is tagja.

Spamalot

Spamalot

A megszállott musical-rajongók közel egy éve a mostani hétvégét várták. Hogy miért? Mert már akkor tudni lehetett, hogy most mutatja be a budapesti Madách Színház a Monty Python Gyalog-galoppja alapján készült Spamalot című musicalt. Szervét Tibor, Szerednyey Béla, Hujber Ferenc, Hajdu Steve, Polyák Lilla, Nagy Sándor, Szente Vajk, Serbán Attila, Feke Pál - csak néhány név azok közül, akik a legújabb sikerdarabnak ígérkező produkcióban szerepet vállaltak.

Spamalot - Index kritika

Spamalot - Index kritika

A Madách Színház műsorára tűzte a világszerte bombasztikus sikerrel játszott Spamalot című musicalt, ami szép, színes, vidám, de a sok hasonlóság ellenére kevés köze van a Monty Pythonhoz. A Monty Python 40. évfordulójának alkalmából elmentem megnézni a Spamalot, avagy Gyalog Galopp című musicalt. A abszurd humor musicalváltozatát kizárólag musicalrajongóknak tudom ajánlani, nekem inkább a musical abszurdhumor-változata volna való. Tízéves korom tájékán hirtelen kioltódott belőlem a műfaj szeretete, viszont a South Park-film azóta bebizonyította, létezik felnőttek számára is élvezhető verziója. Ezért reméltem, hogy a Monty Python-musical tetszeni fog. Az eredeti Spamalot musicalt Eric Idle írta, 2005-ben kezdték játszani a Broadway-n, bejárta Angliát, Ausztráliát, Spanyolországot, idén Németországban, Svédországban és Magyarországon mutatták be. A darab nálunk is akkora siker, hogy a keddi előadásra Haumann Péternek is csak pótszéken tudtak helyet biztosítani. A Madách Színház új sikerdarabját 500-600 előadásig szeretnék műsoron tartani: Ahhoz, hogy megtérüljön, 150 telt házas előadás kell, a Producerek most tart 180-nál - mondta Kósa Melinda sajtós.

Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora

Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora

My Fair Lady, Hair, Carmen, Dózsa, a Délmagyarország szuperkoncertje és operettgála - ez a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora. Több saját bemutató jellemzi majd jövő évadtól a fesztivált, a második igazgatói ciklusát megkezdő Bátyai Edina legfőbb célkitűzése szerint. Jövőre a színházi élet legcsábítóbb címeivel készülnek, igazi szuperprodukciókat láthat majd a közönség.

Tuti menü