Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Musical linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szegény - Weryus [5. oldal]
részletek »

Musical képes leírás: Szegény - Weryus [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Szegény gazdagok, Kabaré és Aida a Budapesti Nyári Fesztiválon

Szegény gazdagok, Kabaré és Aida a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010 nyara sem múlhat el Budapesti Nyári Fesztivál nélkül, amelynek keretében idén is fantasztikus zenés darabokat tekinthetünk meg a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szegény gazdagok, Kabaré, Aida - csak néhány musical, amely miatt érdemes lesz idén is jegyet váltani a fesztivál előadásaira

Szemenyei János riport

Szemenyei János riport

Szemenyei János, mindig közel került az ördögi karakterekhez. Jelentős szerzeménye a Démonológia, rivalizált Krolock gróffal a Vámpírok báljában, és remekül játszotta Nérót a Sztárcsinálókban. Eddigi szerepeiről, és a rá váró feladatokról kérdeztük

Szent Erzsébet CD-n

Szent Erzsébet CD-n

A 2007-ben tartott Szent Erzsébet-év ihlette A Rózsalány című musicalt, amely a napokban CD-n is megjelent; az Árpád-házi szent életéről szóló zenedarab a Don Bosco zenekar, a Kapisztrán kórus, Dévai Nagy Kamilla, a Misztrál együttes, valamint több zeneakadémista közreműködésével készült. A zenemű szövegírója, Hajnal Géza az MTI-nek elmondta: ő és felesége a ferences szerzetesek világi rendjéhez tartoznak, csakúgy, mint 800 évvel korábban II. András király lánya, a később szentté avatott Szent Erzsébet, így a személyes indíttatás megvolt a zeneműhöz. A zeneszerző Andorka Péternek is volt ferences kötődése: ő a rend szentendrei gimnáziumában érettségizett.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Szentivánéji álom

Szentivánéji álom

A világ első worldmusicaljének alapja az ismert Shakespeare-mű, mely a klasszikus mitológia, a néphit, a vallás, a polgári gondolkodás, s lényegében az érlelődő új filozófia elemeit forrasztja egységbe egy naivul groteszk tündérjátékban. Shakespeare korai komédiája 1594-96 táján íródott, valószínűleg egy főúri esküvő alkalmából tartott előadásra. Erről szól maga a darab is, a szerelemről, a házasságról, a szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről. A Szentivánéj egyetlen hatalmas nászéjszaka... A darab színhelye az álmok és szerelmek erdeje, s benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. Itt készülődik mindenki a nagy esküvőre, Theseus, a dúsgazdag szállítmányozó, a "Nagy Taligás" lányának, Hermiának, s Demetrius-nak, a rendőrfőnök egyetlen fiának kellene egybekelnie másnap, Szent Iván bűvös éjjelén... Feltűnnek a nép számára láthatatlan tündérek is, Oberon, a hatalmas tündérkirály, állandóan civódó felesége Titánia, az örökmozgó Puck, s a többiek...

Szép nyári nap

Szép nyári nap

Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet... A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik...A Neoton dalai máig slágerek, nem csoda hát, hogy felmerült, dalaik egy zenés teátrumban keljenek új életre. Az együttes tagjainak is azonnal megtetszett az ötlet, hogy készüljön musical Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese slágereiből. A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO®, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

Színdarab készülhet Amy Winehouse életéből

Színdarab készülhet Amy Winehouse életéből

Amy Winehouse zűrös élete eddig a bulvárlapok számára szolgáltatott cincálnivalót. Az énekesnő bátyja szerint azonban a sztori megállná a helyét színházban is. Amy Winehouse életéből színdarabot, azon belül is musicalt kellene írni - legalábbis az énekesnő bátyja, Alex Winehouse szerint. "Amy sokkal jobb, mint amilyennek látják. Azt hiszem egy nap musical készülhet az életéből. Nem tudhatjuk, hogy manapság mi minden megtörténhet." A báty szerint az lenne a legcélravezetőbb, ha a darab sztorija Amy zűrös éveire, azon belül is a bulvárosabb vonalra fókuszálna, azaz az itallal és a drogokkal folytatott harcára, szétesésére és elrontott házasságára Blake Fielder-Civillel.

Théba Művészeti Akadémia

Théba Művészeti Akadémia

A diákok három éves képzés keretében, szaktanárok vezetésével - többek között - ének-, tánc- és színészmesterség órákon szereznek színész II. képesítést a musicalszínész műhely munkájában. A képzés célja olyan ismeretek átadása, melyek alkalmazásával a növendék alkalmassá válik előadói feladatok ellátására, színházi szerepek színvonalas megformálására színházi előadás követelményei között is. A képzés befejeztével a jelöltnek rendelkeznie kell a színpadi- és filmszerepléshez szükséges pszichikai és fizikai adottságokkal, tiszta, érthető, pontos artikulációval és magas szintű beszéd- és mozgáskészséggel.

Tízezrek fenik a fogukat a 48 éves szűzre

Tízezrek fenik a fogukat a 48 éves szűzre

Még meg sem jelent első CD-je, máris listavezető Susan Boyle. A november 23-ra várható lemezre a megjelenési dátum bejelentése után alig néhány óra alatt több tízezer megrendelés futott be. Még meg sem jelent első CD-je, máris listavezető Susan Boyle, az utóbbi évek legnagyobb brit médiaszenzációja. A 48 éves, egyedül élő skót háziasszony, akit faluján kívül korábban senki nem ismert, tavasszal lett gyakorlatilag öt perc alatt világhírű, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg az ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedőjének zsűrijét és közönségét. Először mindenki csak nevetett rajta - beleértve a zsűrit is -, amikor még áprilisban, a válogató szakaszban rendezetlen, őszes hajával, szegényes utcai öltözetben kisétált a Britain's Got Talent című showműsor színpadára, és bejelentette, hogy híres szeretne lenni. Egy perc múlva már nem nevetett senki. A közönség őrjöngve ünnepelt, a zsűri tagjai pedig a szó legszorosabb értelmében tátott szájjal hallgatták, amint a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr versenyző a nemzetközi showbiz legnagyobb profi világsztárjait megszégyenítő hangon adott elő egy dalt a Nyomorultak című musicalből.

Újra kinyitotta kapuit a Nemzeti Jégszínház!

Újra kinyitotta kapuit a Nemzeti Jégszínház!

Negyvenöt év után ismét állandó helyszínen, a Récsei Centerben várja a nézőket a Nemzeti Jégszínház - klasszikusok, musicalek és jégrevük harminc táncos előadásában. A Csajkovszkij Diótörőjével debütált társulat repertoárjában olyan csodálatos meséket találhatunk, mint a Pinokkió és a Csipkerózsika, a Menő suli című jégmusical, az Operett a jégen és a Mozi című jégrevük.

Hirdetés
Vágó Bernadett

Vágó Bernadett

Zalaegerszegen született. mint elmondta, az hogy mikor, mindig a szereptől függ, de mindig május negyedikén tartja születésnapját. Csillagjegye bika. Legnagyobb eddigi sikere: 2005. augusztus 13-án a Szegedi Szabadtéri Színpadon Júlia, és most Vetsera Mária szerepe. Érdekesség: hogy anyakönyv szerinti neve Vágó Bernadett Zsuzsanna, legjobb barátnőjét pedig Vágó Zsuzsannának hívják...Eredeti végzettsége gyógyszerész-asszisztens, de már általános iskolában ének-zene tagozatra járt, s nyolc évig hegedült. 2001-2002-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium opera-magánének szakán tanult, majd elvégezte az Operettszínházban működő Pesti Broadway Stúdiót.

Valahol magamat kell játszanom

Valahol magamat kell játszanom

Szép nyári nap - köszönt rám a villamoson, a buszon, a hirdetőtáblákon. Az Operettszínház bejáratánál Vágó Zsuzsi és Szabó Dávid épp a darab plakátja előtt pózol, majd előkerül néhány napraforgó is. Sajtófotók készülnek. A fiatal művésznőt számos jelentős szerepben láthatta már a közönség: Júlia, Hermia és Vitay Georgina után ezúttal a Neoton-musical eminens diáklányát, Julit kelti életre.

Várakozással egy új korszak kezdetén

Várakozással egy új korszak kezdetén

Kovács Patrícia hat évvel ezelőtt végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Máté Gábor osztályában. Négy évet töltött Egerben, majd szabadúszó lett. A mostani évadtól a Vígszínházhoz köti szerződése. Láthatjuk őt majd egy radikális musicalben és két Molnár Ferenc-egyfelvonásosban is.

Varga Miklós

Varga Miklós

Talán szokatlan, hogy egy honlap előszóval induljon, de úgy érzem néhány gondolatot "honlapra" kell, hogy vessek. Amikor a kezdőlap készült, környezetemben figyelmeztettek, hogy a mai, sajnálatosan megosztott Magyarországon néhány szimbólum eleve riasztólag hathat a világról másképpen gondolkodó idelátogatóra. A trikolór, Nagy-Magyarország, a Szent Korona látványa esetleg arra ösztökél néhány embert, hogy máris továbbkattintson a tartalom megtekintése nélkül. Szomorú volnék, ha így történne, mert nem az volt a szándékom, hogy elriasszak látogatókat, sot, világéletemben azért dolgoztam, hogy ezek a szimbólumok összekovácsoljanak bennünket e hazában. Az együvé tartozást fejezik ki az én olvasatomban. Bármerre is jártam a nagyvilágban, mindig nagyon megörültem, ha bárhol váratlanul magyar szó ütötte meg a fülemet, s ez az együvé tartozást erősítette bennem, hogy van egy hely, a Kárpát-medencében, ahová hazatérek, s olyan emberekkel vagyok körülvéve, akiknek hasonlóak a gondjai, örömei, mint az enyémek. Mert itt élünk együtt - Ady szavaival élve - magyarok és nem magyarok, közös problémáinkkal, gyötrelmeinkkel, amit - ha tetszik, ha nem - nekünk kell együtt megoldanunk.

Varga Miklós riport

Varga Miklós riport

Varga Miklósról el lehet mondani, hogy - ő már tényleg tett le az asztalra - sok-sok rockoperában és musicalben játszott, több száz dalt énekelt, és lemezfelvétele is van jócskán. A Margitsigeti Szabadtéri Színpadon beszélgettünk vele a Freddie Mercury szeánszkoncentről - ahol két dalt is énekelt - és zenei múltjáról.

Vikidál Gyula

Vikidál Gyula

Egy hűvös téli napon Vízöntő jegyében születtem, második gyermekként, szüleim nagy-nagy örömére. Nem voltam "sima ügy", és bár lemondtak rólam az orvosok, hála Édesanyámnak, Ő soha nem adta fel, és megmentett Isten, drága Nővérkém, és egy egyszerű vidéki orvos segítségével. Budaörsön kezdtem életem kölyökéveit, majd 1952-ben egy koratavaszi napon elköltöztünk Somogysárdra, az Őshazába, "Koppány birodalmába". Itt kezdtem az általános iskolát. 1956-ban visszajöhettünk Budaörsre. Itt fejeztem be általános iskolai tanulmányaimat. 1965-ben a 9.sz. Iparitanuló Intézetben eredményes vizsgát tettem, mint karosszéria-lakatos. A sors, és a zene tündére már ebben az évben más irányba terelte utamat, így alig tizenhét évesen első csapatom, az IRIS énekese lettem.

Webber folytatja Az Operaház fantomját

Webber folytatja Az Operaház fantomját

Andrew Lloyd Webber színpadra állítja Az Operaház fantomja című hatalmas sikerű musicaljének folytatását: a Love Never Dies (A szerelem örökké él) című művet márciusban mutatják be Londonban. A történet tíz évvel azután kezdődik, hogy a fantom eltűnt a párizsi operaházból. A musical második részében az Atlanti-óceán túloldalán, Coney Islanden kísért a híres brooklyni vidámparkban.Webber elmondása szerint azért tartotta fontosnak a folytatás megírását, mivel az első rész befejezését már unalmasnak érezte. A világ egyik legjobban kedvelt és leghosszabb ideje színpadon lévő musicaljéről gondolja ezt a világhírű zeneszerző: a Gaston Leroux regénye alapján íródott színművet 15 nyelvre fordították le, több mint százmillió ember látta világszerte 25 országban, köztük Brazíliában, Kínába és Lengyelországban is. A darab zenéjét tartalmazó album 40 millió példányban kelt el. 1986-ban mutatták be, azóta is műsoron van.

Weryus Musical Studio és Produkciós Iroda

Weryus Musical Studio és Produkciós Iroda

Komplex musical táncos-színész képzés (10-20-40...éves korig). Az alapoktól a rivaldafényig. A Weryus Musical Stúdió és Produkciós Irodal felvételt hirdet: szinpadi táncos, musical színész szak képzésére: színpadi mozgás, moderntánc, jazz-tánc, show-tánc, musical tánc, amerikai step tánc, stretching tréningek, koreográfiák, színészmesterség, beszédtechnika, hangképzés, korrepetíció, + színpadi próbák. Képzés helyszíne: 1052 Bp. Semmelweis u. 1-3. (Magyarok Világszövetsége / Astoria)

Tuti menü