Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Musical színészek képes leírás - Musical.tlap.hu
részletek »

Musical színészek - Musical.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Musical színészek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bereczky Zoltán

Bereczky Zoltán

"Aztán megint történt valami. Elmentünk megnézni a Valahol Európában c. musicalt, aminek az lett a vége, hogy megkerestük Toldi Mária stúdióját, ahová azonnal felvették. Akkor készültek a Fame c. musical bemutatójára, amit kb. fél év múlva be is mutattak. Lehet, hogy ez senkit nem érdekel, de én 13-szor láttam. Eleinte hátsó sorban táncolt, majd előadásról előadásra előrébb került. Végül 2 főszerepet is eljátszott, szerintem csodálatosan. És végül 1997 tavaszán kivitték Duisburgba. Többszöri meghallgatás után a Nyomorultak-ra kapott szerep ajánlatot, nem kevés fizetéssel. És meghozta élete első komoly döntését, persze megbeszélve velem: inkább a felvételit próbálja meg a Színművészeti Főiskolán. Sikerült! Azóta eljátszott sok-sok szerepet, főszerepeket is. Zenét ír, önálló estet rendeztek, ami nem csak szerintem sikerült remekül. Nekem a legjobb és legszebb alakítások az ővék, és már nem csak érte izgulok... " Írta: Zoli Édesapja

Demeter György

Demeter György

Demeter György, zenész, színész, dalszövegírő, zeneszerző, musical színész és musical társulat igazgató. Oldalán teljes életműve megtalálható, illetve folyamatos frissítés a jelenlegi produkciókról. Tagja volt a régi Rock Színháznak, majd a Piccoló Színház szólistája lett. 2006-ban megalapította a saját társulatát, amely Musicalitas néven a Ferencváros Művelődési Központban havi rendszerességgel tart musical előadásokat. Nevéhez fűződik többek között a tragikus sorsú Radics Béla megformálása, az Ilyenek voltunk című musicalben. de játszotta Heródest, Atlantisz királyát,Kalkutta rendőrfőnökét.

Dolhai Attila

Dolhai Attila

2009. Május 14. Operett-musical kategóriában Dolhai Attila vehette át idén az egyik legrangosabb magyar kulturális elismerést, a Gundel-díjat, melyet Magyar Oscarként is aposztrofáltak. Gratulálunk!

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Feke Pál

Feke Pál

Feke Pál egyike a hazánk legfiatalabb és legtehetségesebb előadóművészeinek. Tizennyolc éves kora óta folyamatosan színpadon szerepel a legnagyobb hazai és külföldi musical-ek főbb szerepeiben. Színházi tevékenysége mellet saját pop zenekart is alapított a hazai könnyűzenei élet kiválóságaival. Huszonkét évesen - a világon eddig talán a legfiatalabbként - eljátszotta az egyik legnehezebb címszerepet Webber Jézus Krisztus Szupersztárjában. Több hónapon keresztül turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában az István, a király rockoperával. Számos nemzetközi musicalgála vendége volt Németországban és Ausztriában. Fiatal kora ellenére napjainkig több mint negyven főszerepet játszott, húsz hanglemezen volt közreműködő. Két önálló lemeze is megjelent legkedveltebb szerepeinek dalaival, sajátos stílusára átírt hangszerelésben.

Sasvári Sándor

Sasvári Sándor

Eredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem - Kerényi Miklós Gábor javaslatára - 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem. A csapatot még jobban összekovácsolták a közös balettórák és beszédtechnikai gyakorlatok, melyet lelkesen látogattunk, hiszen nem kis mosolygásra adott okot, ahogy többek között Vikidál Gyula barátommal közösen ismerkedtünk a pliék világával. A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de - egy németországi turné alkalmával - angolul is. A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam.

Varga Miklós

Varga Miklós

Talán szokatlan, hogy egy honlap előszóval induljon, de úgy érzem néhány gondolatot "honlapra" kell, hogy vessek. Amikor a kezdőlap készült, környezetemben figyelmeztettek, hogy a mai, sajnálatosan megosztott Magyarországon néhány szimbólum eleve riasztólag hathat a világról másképpen gondolkodó idelátogatóra. A trikolór, Nagy-Magyarország, a Szent Korona látványa esetleg arra ösztökél néhány embert, hogy máris továbbkattintson a tartalom megtekintése nélkül. Szomorú volnék, ha így történne, mert nem az volt a szándékom, hogy elriasszak látogatókat, sot, világéletemben azért dolgoztam, hogy ezek a szimbólumok összekovácsoljanak bennünket e hazában. Az együvé tartozást fejezik ki az én olvasatomban. Bármerre is jártam a nagyvilágban, mindig nagyon megörültem, ha bárhol váratlanul magyar szó ütötte meg a fülemet, s ez az együvé tartozást erősítette bennem, hogy van egy hely, a Kárpát-medencében, ahová hazatérek, s olyan emberekkel vagyok körülvéve, akiknek hasonlóak a gondjai, örömei, mint az enyémek. Mert itt élünk együtt - Ady szavaival élve - magyarok és nem magyarok, közös problémáinkkal, gyötrelmeinkkel, amit - ha tetszik, ha nem - nekünk kell együtt megoldanunk.

Vikidál Gyula

Vikidál Gyula

Egy hűvös téli napon Vízöntő jegyében születtem, második gyermekként, szüleim nagy-nagy örömére. Nem voltam "sima ügy", és bár lemondtak rólam az orvosok, hála Édesanyámnak, Ő soha nem adta fel, és megmentett Isten, drága Nővérkém, és egy egyszerű vidéki orvos segítségével. Budaörsön kezdtem életem kölyökéveit, majd 1952-ben egy koratavaszi napon elköltöztünk Somogysárdra, az Őshazába, "Koppány birodalmába". Itt kezdtem az általános iskolát. 1956-ban visszajöhettünk Budaörsre. Itt fejeztem be általános iskolai tanulmányaimat. 1965-ben a 9.sz. Iparitanuló Intézetben eredményes vizsgát tettem, mint karosszéria-lakatos. A sors, és a zene tündére már ebben az évben más irányba terelte utamat, így alig tizenhét évesen első csapatom, az IRIS énekese lettem.

Tuti menü