Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Musical színésznők képes leírás - Musical.tlap.hu
részletek »

Musical színésznők - Musical.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Musical színésznők
Keresés
Találatok száma - 4 db
Janza Kata

Janza Kata

1972. augusztus 3-án született Budapesten.Általános iskolás éveiben tagja volt a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának. 1990-ben érettségizett a Veress Péter Gimnázium olasz-szakán. 1991-ben a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel. 1993-ban az Eurovíziós Táncdalfesztivál negyedik helyezettje lett, majd 1995-ben a Magyar Rádió Sztárkereső versenyének győztese. 1997-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában és szintén 1996-ban az Operett Színház társulatának tagja lett, ahol az akkor bemutatott Elisabeth című musical címszerepével hatalmas sikert aratott, és megkapta az év musical-énekesnőjének járó EMERTON-díjat. 1998-ban jelent meg előző férjével, Pintér Tiborral közös duettlemeze, "Miénk a Világ" címmel. Emellett a Walt Disney mesefilmek betétdalainak előadója (Oroszlánykirály, Aladdin, Szépség és a Szörnyeteg, Herkules, Malacka a hős, Micimackó és a Zelefánt). 2000. szeptemberétől a Szeszélyes Évszakok állandó szereplője volt. 2001. július 21-én mutatták be a Velencei Szabadtéri Színpadon a Cyrano című musicalt, melyben Roxána szerepét játszotta. A darabot Pintér Tibor rendezte, aki a rendezés mellett főszerepet is vállalt a musicalben, Christiant alakította.

Polyák Lilla

Polyák Lilla

1976. március 16-án született. Tizenhét évesen költözött Győrből Budapestre, ahol 1994-ben a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett. A Főiskolán 1999-ben végzett Horvai István és Máté Gábor növendékeként. Gyakorlatra a Vígszínházba került, majd lehetőséget kapott a bécsi Theater an der Wien-ben, az akkor Magyarországon még ismeretlen Mozart! című előadásban játszhatta Waldstatten bárónő szerepét. Turnézott az Abba-musicallel és a Rockin' musicallel is. Végül külföldi pályafutásának (eddigi) utolsó állomása a Moby Dick című produkció volt.

Siménfalvy Ágota

Siménfalvy Ágota

Egy válogatás során megkapja a Veszprémi Petőfi Színház West Side Storyjának Anitáját, Vándorfi László rendezésében. Felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett- musical szakára, Szirtes Tamás és Léner Péter osztályába. Az egyetem után Kerényi-Miklós Gábor által igazgatott Budapesti Operettszínházba szerződik, amelynek azóta is tagja.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Vágó Bernadett

Vágó Bernadett

Zalaegerszegen született. mint elmondta, az hogy mikor, mindig a szereptől függ, de mindig május negyedikén tartja születésnapját. Csillagjegye bika. Legnagyobb eddigi sikere: 2005. augusztus 13-án a Szegedi Szabadtéri Színpadon Júlia, és most Vetsera Mária szerepe. Érdekesség: hogy anyakönyv szerinti neve Vágó Bernadett Zsuzsanna, legjobb barátnőjét pedig Vágó Zsuzsannának hívják...Eredeti végzettsége gyógyszerész-asszisztens, de már általános iskolában ének-zene tagozatra járt, s nyolc évig hegedült. 2001-2002-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium opera-magánének szakán tanult, majd elvégezte az Operettszínházban működő Pesti Broadway Stúdiót.

Tuti menü