Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Video, cd képes leírás - Musical.tlap.hu
részletek »

Video, cd - Musical.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: musical.tlap.hu » Video, cd
Keresés
Találatok száma - 3 db
Egy elveszett dal a Mozart musicalből!

Egy elveszett dal a Mozart musicalből!

Mozart életét sokan és sokféleképpen mutatták már be. A musical világát is elérte Mozart. Sőt hamarosan egy újabb zenés Mozart előadással bővül a lista, hisz Franiaországban is bemutatnak egy Mozart előadást. A Mozart musicalt 1999. október 2-án mutatták be elsőként Bécsben, majd következett Németország. Hamburgban 2001. szeptember 21-én mutatták be. Svédországban 2002. szeptember 26-án tűzték műsorra. Japánban 2002. október 4-én. Végül Budapesten 2003. március 22-én volt a premier. Azonban a darab a bemutatók közben változott kicsit. A dalok sorrendje is változott kicsit. Hamburgban pedig egy olyan dal is a darabban volt, amit a magyar előadásban már nem találunk meg. Persze nem egyedi eset ez, hiszen a Rómeó és Júliából is hiányzik 1-2 dal. A hamburgi előadáson még énekelték Jeder Abschied ist der Anfang einer Reise című dalt!

Musical Duett Koncert - CD

Musical Duett Koncert - CD

2008 novemberében a Papp László Sportaréna színpadán, teltházas nézőközönség előtt elevenedett meg a Musical Duett hatalmas és látványos showja. Élő zenekar, táncosok, gyerek- és musicalkórus, valamint vizuális elemek tették felejthetetlenné az eseményt. Léber Barbara és Náray Tamás gyönyörű kosztümjeiben fellépő Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán előző albumaikról válogatták ki kedvenc dalaikat, ezek mellett számos új szerzeménnyel szórakoztatták a rajongókat. A koncertet megelevenítő CD a legnépszerűbb 16 dalt, köztük 8, eddig kiadatlan felvételt tartalmaz.

Szent Erzsébet CD-n

Szent Erzsébet CD-n

A 2007-ben tartott Szent Erzsébet-év ihlette A Rózsalány című musicalt, amely a napokban CD-n is megjelent; az Árpád-házi szent életéről szóló zenedarab a Don Bosco zenekar, a Kapisztrán kórus, Dévai Nagy Kamilla, a Misztrál együttes, valamint több zeneakadémista közreműködésével készült. A zenemű szövegírója, Hajnal Géza az MTI-nek elmondta: ő és felesége a ferences szerzetesek világi rendjéhez tartoznak, csakúgy, mint 800 évvel korábban II. András király lánya, a később szentté avatott Szent Erzsébet, így a személyes indíttatás megvolt a zeneműhöz. A zeneszerző Andorka Péternek is volt ferences kötődése: ő a rend szentendrei gimnáziumában érettségizett.

Tuti menü